Daarom is een trouwvideograaf niet goedkoop

Een trouwvideograaf is om meerdere redenen een goed idee. Een videograaf legt beweging en geluid vast en creeert een cinematische herinnering van jullie speciale dag. Maar, ook een videograaf kost geld. Het gemiddelde bruidspaar geeft €1400 uit aan hun videograaf¹. Het is niet goedkoop, maar je betaalt niet alleen voor de aanwezige uren en het eindresultaat. Er komt een heleboel meer bij kijken.

Ik ga hier voor je uitlichten hoe de totaalprijs voor een videograaf wordt bepaald.

De dienst

Jouw videograaf besteedt een groot deel van jouw bruiloft aan het vastleggen van de beelden, geluiden, bewegingen van het evenement. Dit is het ruwe materiaal waarvan hij/zij de gemonteerde film van maakt. Hoelang de videograaf er is, hoeveel videografen er zijn en welke extra’s je wenst op jullie dag zijn allemaal delen waar je voor zult moeten betalen. Ook moet de videograaf voor het vervoer betalen, inclusief benzine, parkeren en meer. Dit allemaal zodat hij of zij bij de bruiloft aanwezig kan zijn.

Post-productie

Je videograaf heeft het ruwe materiaal op jullie bruiloft gefilmd. Daarna gaat deze het materiaal gebruiken om onder muziek een mooi, cinematisch eindproduct te maken. Het kan al snel 30 uur kosten om al dit materiaal te knippen naar een korte video. Daarnaast geeft de videograaf jullie mogelijk 1 of 2 keer de ruimte om feedback te geven die ook verwerkt moet worden. Je kunt je voorstellen dat dit heel veel tijd kost en mogelijk meerdere edit rondes. Wat de editor overigens met veel plezier doet hoor!

een trouwvideograaf is niet goedkoop

Videografie op je bruiloft wordt steeds populairder. Iedereen kent tegenwoordig wel iemand die een videograaf had, of achteraf spijt dat ze er geen hebben genomen. Jij wil ook een videograaf, maar wat zijn ze duur! Ik leg je uit waar al dat geld heen gaat.

Uitrusting

Jouw videograaf heeft de beste en nieuwste apparatuur en uitrusting nodig om de mooiste beelden vast te leggen op jullie grote dag. Deze uitrusting moet goed verzorgd worden zodat een camera niet stuk gaat of andere problemen creëert. Een videograaf heeft hoogstwaarschijnlijk ook geluidsopname apparatuur mee en misschien zelfs licht. Uiteraard is de juiste edit software en apparatuur ook niet goedkoop. Alleen dit telt al snel op tot een behoorlijke prijs.

Marketing

Een essentieel onderdeel van elk bedrijf is marketing, dit is niet anders bij een videograaf. Je denkt nu misschien: “Ja, maar ik heb niet gekozen dat mijn videograaf marketing doet van mijn geld!” Het is bijna zeker dat jij je videograaf niet had gevonden zonder zijn of haar marketingstrategie. Misschien was zijn/haar carriere helemaal niet eens van de grond gekomen zonder!

Je hebt jouw videograaf mogelijk gevonden middels één van de marketingtools. Een goede website, zichtbaar zijn op populaire trouw websites en nette flyers of visitekaartjes zijn allemaal onderdeel van zo’n marketingstrategie. Een trouwbeurs is ook een goed voorbeeld van marketingkosten en ook doen veel videografen mee aan Styled Wedding Shoots. Dan maken ze samen met allerlei leveranciers hun ideale bruiloft na om aan de hand van hun eigen stijl de mooiste beelden te maken. Zo kunnen ze aan hun toekomstige bruidsparen laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Bedrijfsbenodigdheden

Dan komen al die kleine deeltjes er nog bij kijken die je makkelijk en snel vergeet. De kosten voor de telefoon, verzenden van post, internet en andere abonnementen lijken onbeduidend, maar zijn cruciaal wanneer het gaat om communicatie. Je videograaf huurt een ruimte om in te kunnen werken, betaalt voor energie, water en gwe. Hij of zij volgt lessen om altijd up-to-date te blijven met betrekking tot de laatste technieken en kennis, zodat jullie de beste films krijgen. En, niet geheel onbelangrijk: verzekeringen! Wat als de videograaf ziek wordt? Of er gaat iets stuk tijdens jullie bruiloft? Daar moet de videograaf ook op voorbereid zijn.

Conclusie

Nu je dit hele artikel hebt gelezen, wat vind je dan van de prijzen die je hebt gezien bij jouw favoriete videografen? Vind je het nog steeds duur? Of is jouw videograaf nu ineens heel goedkoop en elke cent waard?
Persoonlijk vind ik het altijd erg moeilijk om een mooie prijs op te stellen. Ik hou het zo laag mogelijk omdat ik het gewoonweg gruwelijk leuk vind om op mijn unieke wijze bij te dragen aan de mooiste dag van jullie leven. Daarom probeer ik zo goedkoop mogelijk te blijven.

 

Het kiezen van een trouwvideograaf kan een grote uitdaging zijn, vooral met de grote hoeveelheid aan stijlen, opties en prijzen. Ik hoop dat deze tips jou helpen om een keuze te maken waar je je echt goed bij voelt! Als je het met mij wil hebben over onze videografische diensten, neem snel contact met me op!

¹ Bron: Weddingwire – 2017 Newlywed Report