Je ziet veel korte films op social media voorbij komen en het lijkt je te gek om jullie eigen prachtige trouwdag terug te kunnen kijken. Bij Aurum Films hebben we de keuze uit twee korte films: de Trailer en de Highlights Film. In dit artikel leg ik je precies uit wat het verschil is tussen de twee. Maar laten we eerst even starten met de overeenkomsten.

Beide pakketten zijn alleen geschikt voor bruiloften of vergelijkbare feesten en evenementen. Het zijn persoonlijke en filmische montages die de hoogtepunten van jullie dag weergeven. Onze zorg om de film heen verschilt niet per pakket. Ik stel aan de hand van een eerste gesprek een passende offerte op. Op jullie bruiloft kom ik filmen, mogelijk met een tweede videograaf. Ik gebruik rechtenvrije muziek. En het auteursrecht blijft bij mij (ik geef dus geen ruw materiaal mee). Deze en andere voorwaarden vind je hier.

Oke, over naar de verschillen.

aurum films trailer screenshot champagne proost

Screenshot Joep + Rianne “Trailer”

Trailer

De Trailer is de populairste film bij Aurum Films. Onze Trailer is een dromerige teaser van van je Short of Feature film waar de liefde tussen jullie centraal staat. We maken een creatieve edit die niet per sé chronologisch verloopt, maar een waar verhaal wordt! ← Onze specialisatie bij Aurum Films.
Deze film staat binnen een maand online zodat je snel kunt kunt nagenieten. Ondertussen werken wij door aan jullie uitgebreide film. Wil je alleen een trailer? Dat kan ook. In dat geval komt 1 videograaf 6 uur van jullie dag vastleggen.

Wat betekent dit precies?

De sleutel van deze film is het verhaal. Dit kan van alles zijn. Denk aan jullie geloften, de speech van één van jullie geliefden of een optreden van het bezoek. Dat verhaal is de leidraad voor de montage. Dit betekent dat het beeld hoogstwaarschijnlijk de dag niet (helemaal) volgt zoals deze is verlopen.

Een simpel voorbeeld van hoe ik de Trailer zou kunnen bewerken: Wanneer de bruidegom vertelt over zijn liefde voor de bruid, zullen er bijpassend beelden te zien zijn van de bruid. Wanneer de bruid op haar beurt over haar liefde voor hem, zien we bijpassende beelden van de bruidegom. In de climax komen beide geliefden bij elkaar en zien we de hoogtepunten van de dag met hen samen in beeld.

Dit betekent ook dat het bruidspaar in deze film de hoofdrol spelen. Familie en vrienden, de locatie en de verschillende activiteiten rondom de bruiloft zullen weinig in beeld zijn. Ook is de duur van de film vooraf wat moeilijker te bepalen omdat deze afhankelijk is van het verhaal. Meestal is de film tussen de 1,5 en de 4 minuten.

Als laatste is het leuke aan deze film dat deze binnen 4 weken al online staat! Als je ook voor een langere film gaat die de hele dag laat zien, past dit er perfect bij, omdat je niet zo lang hoeft te wachten voordat je iets terug kunt zien.

Er is in principe geen mogelijkheid tot feedback. Maar uiteraard kunnen we altijd een persoonlijke offerte voor jullie maken.

€995*

 

* Wanneer jullie ook een chronologische film willen hebben zoals de Highlights film, zakt de prijs naar €650. Bij een Feature Film komt deze edit er geheel gratis bij.

Highlights Film

Je ontvangt een 3 tot 5 minuten durende filmische montage van de mooiste momenten van jullie bruiloft. Eén videograaf is 8 uur aanwezig om deze highlights vast te leggen. Afhankelijk van jullie dagindeling is wordt er bepaald wat er vast wordt gelegd, maar doorgaans is de videograaf erbij vanaf het aankleden tot en met de borrel.

Wat houdt dit precies in?

Een highlights film is net eventjes anders. Er wordt geen losse audio opgenomen en de film verloopt chronologisch. De film is zoals jullie dag ook verloopt. Ben ik er vanaf het aankleden bij? Dan zal jullie film daar ook starten.

Het mooie aan deze film is dat het altijd goed werkt. Van de spanning bij het aankleden, de eerste ontlading bij de “first look” en het ultieme hoogtepunt van het ja-woord. Daarna is het feest. Eerst samen eten met de belangrijkste mensen in jullie leven, daarna feest met alle vrienden. De allereerste uren van jullie leven als getrouwd stel brengen deze trouwfilm tot een mooi einde.

Het fijne aan deze film is dat er naast jullie ook echt ruimte is voor jullie genodigden en de relatie met deze fijne mensen. Speeches, optredens en spelletjes kunnen allemaal voorbij komen. Let wel op, want deze film is maar 3 tot 5 minuten lang. Is er meer dan 1 speech, optreden of stukje? Dan is een Short Film of een Feature Film misschien geschikter voor jullie. Willen jullie dat de videograaf er langer dan 8 uur bij is? Dan valt dit ook onder de Short of Feature film.

De eerste versie van deze film wordt na 6 tot 8 weken opgeleverd. Er is daarna nog ruimte voor twee rondes feedback. Zo kunnen we er samen de perfecte film van maken!

€850

 

 

Wil je meer weten over deze en andere trouwfilms? Hier vertel ik je meer over onze aanpak, deze twee en andere pakketten. Wil je nog meer film inspiratie zien van Aurum Films? Vind al ons werk in ons portfolio.

Meteen een vrijblijvende offerte aanvragen? Mail naar bruiloft@aurumfilms.nl