Talking head / Introductie voor online training

Prefer reading this portfolio post in English? Click here.


 
 

Talking head, wat is dat nou precies? En essentie betekent het letterlijk wat het zegt: een video van een pratend hoofd. Het enige wat er gebeurt in deze video is dat je iemand ziet vertellen over een onderwerp. Deze soort video zie je heel erg veel op YouTube; het wordt voor online masterclasses gebruikt (al dan niet met presentatie slides); en worden door Mind5©️ gebruikt ter introductie van elk hoofdstuk van hun Optimal Performance Leader programma.

Roelien van Mind5©️ heeft hiervoor gekozen omdat ze van haar klanten te horen kreeg dat ze graag van haar willen leren. Dat gaat helaas niet omdat haar klanten over de hele wereld zitten. Daarom traint ze online. De allereerste versie van deze training bestond alleen uit presentatie slides met audio, en leesbare tekst. Na deze feedback besloot Roelien de nieuwe versie helemaal anders aan te pakken.

Branding

Wat handig is met het maken van films is dat je je merk weer op een geheel andere manier kan laten zien. Jij, jouw enthousiasme, en jouw rol als expert zijn gemakkelijk over te dragen, en door middel van specifieke kleuren en kleding komt ook jouw huisstijl terug op een net wat creatievere manier.

Script

Nou denk je misschien: Ja, leuk, maar ik wil absolute controle over wat ik vertel in de film, maar kan een script niet goed uit mijn hoofd leren. Dat geeft niet. Ik gebruik verschillende technieken om ervoor te zorgen dat jouw filmpje er net zo professioneel uitziet als deze. Door middel van teleprompters, oefenen en slim filmen en editen. Maar ook kijken we samen wat het beste werkt voor jou: heb je een script nodig, of juist wat meer vrijheid? Misschien ken jij je onderwerp zo goed dat je helemaal geen begeleiding nodig hebt, of kom jij wel uit de voeten met alleen een paar sleutelwoorden of juist plaatjes. In het voortraject kunnen we hier samen mee aan de slag.

Ook kan ik je vooraf en tijdens het filmen helpen met het overdagen van de sfeer die je neer wil zetten. Wil je een serieuze film neerzetten of mag er juist wat humor in? Het kan allemaal. Uiteindelijk gaat het erom dat je (potentiële) klanten jou als expert beter leren kennen. Dat wil zeggen dat je ook wel zelfverzekerd en ontspannen over wil komen. Daar kunnen we allemaal samen voor zorgen.