Instructievideo / Filmdag voor online (prestatie)training

 
 

Wanneer je mensen over de hele wereld wil leren hoe zij jouw training moeten geven - bijvoorbeeld wanneer jij een franchise op aan het zetten bent - is het wel zo handig dat je dit middels video kunt doen. Op deze maakt het niet meer uit waar je trainee’s zitten. En zo kun je, als onderdeel van je online training, ook echt laten zien hoe de trainingen offline worden gegeven.

Een online training voor een offline training

Mind5©️ Training is een offline trainingsvorm waarmee ze mensen helpen het optimale prestatieniveau te vinden. Deze vorm is gebaseerd op een specifieke methode, waarvan het heel erg belangrijk is dat de trainers deze goed begrijpen. Ook helpt het de trainers enorm als ze, voordat ze dit nieuwe concept zelf gaan geven, de training zelf eens gezien kunnen hebben. In het geval van Mind5©️ zitten de trainee’s over de hele wereld, dus film bleek de ultieme oplossing.

Daarom vroeg Roelien van Mind5©️ of ik haar kon helpen met het vastleggen en monteren van deze trainingen. Later filmde ze zelf de ‘talking head’, waarin ze alle basiskennis deelt over het thema van de film.

Opbouw trainingsfilm

In het geval van Roelien hebben we ervoor gekozen dat zij zelf thuis de ‘talking head’ opneemt. Ik ben bij de trainingen aanwezig om deze te filmen, en kreeg later nog Powerpoint slides en eventuele foto’s toegestuurd, die nodig waren om de film te maken.
De opbouw van de films is als volgt: 1) een introductie, dan laten we 2) een samenvatting van de training zien. Daarna herhalen we de film, maar ligt de focus op 3) de toelichting/uitleg die Roelien geeft. De film eindigt met nog wat 4) extra informatie rondom de training.

De uiteindelijke film duurt elke week zo’ n 30 minuten. Dit lijkt heel veel, maar bedenk je dat wanneer je dit offline zou doen, zo’n training wel 4 uur kan duren. Video maakt alle info compact en to the point, en geeft trainees om alles terug te kijken. Daarnaast wordt in de andere modules van elk hoofdstuk middels tekst nog meer toegelicht en worden er tools gegeven.

Deze films zijn zo een waar onderdeel van de online training geworden waarbij men niet alleen kan lezen hoe het in zijn werk gaat, maar ook kan zien. Op deze pagina zijn deel 1 en 2 van het hoofdstuk stressmanagement te zien, zodat je een klein beeld krijgt van wat een instructievideo kan betekenen.

Gemiddeld kostte het ons 1,5 uur om 1 training op te nemen.

Boek jouw film

Benieuwd geworden naar hoe jouw onderwijs gerelateerde film eruit zou komen te zien? Een oriënterend gesprek met mij is altijd gratis. Neem via dit formulier contact met me op om zo’n koffie- of skypedate aan te vragen en ontdek hoe ik jouw filmwens uit zou voeren.

arantja[at]aurumfilms.nl

NAAM *
NAAM
SOORT VIDEO *
http://
http://