Brand Content / Videoclip Singer-Songwriter

Prefer reading this portfolio post in English? Click here.


Flør "The Flood"

 
 

6 jaar voordat ik deze film maakte stuurde ik bijna af als Vormgever (richting film). Dit was aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De studie die ik er volgde zat in hetzelfde gebouw als de Rockacademie. Ik merkte dat ik niet heel erg een klik had met de mensen van mijn opleiding, maar wel met de muzikanten. Deels omdat ik ontzettend van muziek houd, maar ook de cultuur die er omheen hangt.

In mijn laatste jaar kwam ik in contact met Fleur en Lisa voor een heel speciaal project.

Kleuren in het donker

Zij vroegen mij de visuals te maken voor hun afstudeeroptredens. Het doel? Van beide shows één lange ervaring maken, ondanks dat het duidelijk uit aparte nummers bestond, moest ik het op deze manier tot één geheel maken.

Ik maakte een soort natuurlijke omgeving, gehuld in silhouetten, die tijdens de hele show op de achtergrond afspeelde. Van het land naar de zee, met zonnig en stormachtig weer; het zat er allemaal in. En elke vibe sloot aan op het nummer waarmee zij op dat moment optraden. Het was een enorm project, maar prachtig om te maken!

 

Camera: Hans Boender
Visual animation/edit: Arantja
Music: Silent Partner

 

It’s all about nature

Toen wist ik het nog niet, maar later bleek dat die natuur vaak in mijn werk terug komt. Ik werk ondertussen in een ruimte die ik volgestouwd heb met planten. Ik ging voor een docu in een hutje op de hei zitten met zangeres Isabelle Hamer en als ik voor een film de natuur in mag met iemand ben ik op mijn beste.

Daarom vond ik het echt te gek dat Fleur een paar maanden geleden weer contact met me opnam! En wel voor weer een video ondergedompeld door de natuur! Dit keer de zee om precies te zijn.

Een totaal andere film, met stock materiaal en hele simpele opnames, maar wat je altijd terugziet in mijn werk is de sfeer. Een soort energie die ik elke film mee wil geven, iemands energie om precies te zijn. Ik denk dat in de visuals van toen, maar nog meer in deze videoclip, onderdeel van het nieuwe album van FLØR. En een heleboel creativiteit.

En wat was het toch leuk om samen haar concept uit te werken tot dit eindresultaat! Laat je meenemen door

The Flood

Stream or buy The Flood: http://www.flormusic.nl/

FOLLOW FLØR ON https://www.facebook.com/flormusic0 https://www.instagram.com/flormusic_ https://www.youtube.com/channel/UCPA_5kMl6u-gsuOaG2M3loA

Video: Aurum Films by Arantja

Writer: Fleur Van Gorp
Music: Flør
Producer: Martijn Groeneveld
Mastered by: Amsterdam Mastering