Behind the scenes / Trouwfotografie

Prefer reading this portfolio post in English? Click here.


 
 

Ik ben een groot fan van multitasken. Maar ook weer niet. Zo kan ik eigenlijk letterlijk geen twee dingen tegelijk. Maar wist je dat niemand dat kan? Echter is het wel zo dat ik (en veel vrouwen met mij) wel heel snel kan switchen tussen taken. Dus dat doe ik dan maar al te graag.

In het voorjaar van 2018 ging ik met een aantal trouwleveranciers op pad om deze styled video shoot te maken. Even ter toelichting, een styled wedding shoot is wanneer trouwleveranciers bijeenkomen om een bruiloft na te bootsen en hun allerbeste werk te laten zien, aan de hand van een thema.
De styled shoot waar ik dit keer aan meedeed had het thema ‘rosé goud/kasteel’. Daarbij leverde de vormgever stationery met gouden lettertype aan, waren er ontelbare roze bloemen en gezellige vetplantjes, droeg de bruid met haar prachtige, bijpassende rode haar een bloemenjurk en de bruidegom een roze stropdas. En uiteraard mochten we de hele dag in en om het kasteel rondwandelen om alles vast te leggen, en als klap op de vuurpijl werd de roze champagne open gesabreerd (ja, als we het doen, doen we het goed he!)

 

Videograaf: Aurum Films - Fotograaf: Beleef je Portret - Locatie: Kasteel Doorwerth - Weddingplanner: Prachtige Plannen weddings & events - Bruid & Bruidegom: Lindsey Kouwenberg & Thom de Graaf - Styling: In Style Styling & Decoraties -Bruidstaart: Patisserie Christiaan - Bloemist: Magnolia Bloemen - Kostuum: Tailor Made Suits - Bruidsjurk: Marie-José Swolfs bruidsmode - MUAH: Mooi bij Linda - Bruidsschoenen: Tsjari - Ringen: Juwelier Paul Hoogendoorn - Drukwerk: Marjolein Vormgeving - BABS: Met veel liefs

 

Het was denk ik de eerste shoot waarbij ik ook graag de leveranciers wilde filmen. Ergens in mijn achterhoofd had ik al wel duidelijk dat ik het ontzettend leuk vind om die passie van de ondernemers op de gevoelige plaat vast te leggen, dus naast het filmen voor bovenstaand eindresultaat, mocht ik dus multitasken: Ik ging ook behind the scenes shots vastleggen!

Maar echt multitasken was het niet, behalve als “meerdere taken op een dag uitvoeren” volgens jou multitasken is. Want wanneer de andere leveranciers bezig zijn met het opzetten of vastleggen van een set, kan ik toch niks doen. Dus eigenlijk heb ik er zo een nog veel productievere dag van kunnen maken.

Nu - alweer bijna anderhalf jaar later! - heb ik van fotograaf Marieke Plasier, van Beleef Je Portret de leuke behind the scenes video weten te maken die je hier ziet. En ik vind het zelf ook een mooie aanvulling aan mijn portfolio!

 
 

Het grappige is, ik hou heel erg van de natuur, en die wil ik graag betrekken bij de shoots die ik doe. Niet alleen door middel van losse shots waarin de bloemen en bladeren lekker in de wind deinen zoals het eerste shot in bovenstaande films. Ook in combinatie met het onderwerp; de bruid en bruidegom. Dus dan beland ik weleens in de bosjes of tussen de planten. Dit keer kwam Marieke er ook gezellig naast zitten, en het leuke was dat we beide goed op elkaar letten om meteen van elkaar te leren qua oog .

Wat uiteindelijk ook wel mooie plaatjes voor mij opleverde, want ondanks dat het shot met het bruidspaar helaas niet sterk genoeg was voor de uiteindelijke film (maar ik had er ook ontzettend veel dit keer!), is die van Marieke, vanuit mijn charmante hoek (hallo kikkerperspectief!) wel erg leuk geworden en in haar behind the scenes film terecht gekomen!