Behind the scenes / Bakken + Fotografie

Prefer reading this portfolio post in English? Click here.


 
 

Soms komen er dingen op je pad, die je gewoon met beide handen aan moet pakken. Zoals deze behind-the-shoot shoot!

Lisa Jansen van Taarten Van Jansen had binnenkort een fotoshoot en was via haar Instagram account op zoek naar de ideale keuken om haar taarten in te fotograferen. Toen ze haar droomkeuken in Instagram Story omschreef, klonk het alsof ze mijn (dromerige) keuken omschreef! En omdat ik stiekem ook wel professionele foto’s van mijn huis wilde (ik ben ontzettend trots op mijn interieurskills haha), pakte ik deze kans. Ik bood mijn keuken aan om de shoot in te doen.

Toen ik Lisa startte te volgen op Instagram was het mijn doel om trouwvideograaf te worden. Ik wilde een styled wedding shoot organiseren met haar taarten, omdat deze awe-some zijn (ik denk dat ze dat trouwens niet eens weet)! Ze kwam steeds vaker op mijn feed voorbij en ik begon heel veel plezier te hebben in het volgen van haar posts en stories, ondanks dat ik niet vegan ben, en ik eet eigenlijk bijna geen taart vanwege mijn tarwe intolerantie. Maar ze leek me zo’n fijn en leuk mens!

Dus ik stuurde haar een bericht met een (lelijke) foto van mijn keuken. En ze vond het prachtig! Meteen vonden we een datum voor de shoot, ze nodigde haar fotograaf uit en ze gingen aan de slag.

BEHIND THE SHOOT

En toen viel het kwartje: ik wilde mijn portfolio namelijk uitbreiden met verschillende soorten ‘personal branding stories’. Ik vond haar taarten te gek en wilde ze sowieso al vastleggen, en ze was in mijn huis! Dus ik besloot dat ik een behind the scenes bedrijfsfilm te maken van Lisa en haar taarten, terwijl ze gefotografeerd werden. Ik vroeg haar of het oke was (vooral voor de fotograaf), verzamelde mijn spullen en zorgde ervoor dat ik op tijd thuis was.

Het was zover, ik ontmoette Lisa en haar fotograaf Antoinet Murier (beide voor de eerste keer!). Snel zocht ik deze vrolijke en enthousiaste fotograaf op op Instagram om te kijken wat voor soort foto’s ze maakte, en ik vond het prachtig! We ontdekten dat we allebei heel erg genieten van deze soort shoots, en ik geloof dat mijn stijl ook goed bij haar werk past. Dus ik besloot mijn doel aan te passen. Eén keer filmen voor 2 ondernemers. We zien ze met elkaar communiceren en plezier hebben terwijl ze doen waar ze zo gelukkig van worden en goed in zijn!

Uiteindelijk maakte ik één langere video van de hele ervaring, met een heleboel korte highlights die ze kunnen gebruiken voor Instagram en IGTV. Op deze manier kon ik een aantal aparte video’s voor hen zelf maken waarin ieder hun eigen werk ook in uitgelicht kon worden.

Achteraf ben ik erg blij dat ik deze kans heb gepakt, en ik denk dat deze dames beide erg blij waren met dit extra materiaal, wanneer ze vooraf alleen verwachtten om een fotoshoot te doen (en geen idee hadden wat ze van mij konden verwachten, omdat het zo’n spontaan idee was!). Oke, nu is het tijd om van het eindresultaat te genieten!

Videographer: Arantja Rosalina
Model / cakes: Lisa Jansen -
www.taartenvanjansen.com
Photographer: Antoinet Murier -
www.antoinetmurier.nl

Korte versie voor Instagram

Uitgelicht: Antoinet Murier

Uitgelicht: Taarten van Jansen